سايت  جديد زرقان20

 

 

 

آدرس تغيير نكرد...

 

زرقان 20  را در همان آدرس قبلي zarghan20.ir         مشاهده نماييد.

 

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: شنبه 3 آبان 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

اطلاعيه مهم:

به دليل تغييرات و تعميرات ساختاري در سايت زرقان 20 در چند روز آينده سايت غير فعال خواهد شد، و شما از این پس میتوانید با آدرس  www.zarghan20.tk  وارد سایت فعلی زرقان 20 شوید و سایت جدید زرقان 20 به آدرس www.zarghan20.ir تا چند روز آینده کامل شده و با چهره اي جديد در خدمت شما عزیزان خواهيم بود.

با تشكر مديريت زرقان20

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: سه شنبه 29 مهر 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

سوالات خود را از شوراي روستا بپرسيد؟

به نظر شما چه سوالاتي از شوراي روستا در خصوص عملكرد يكساله شان بپرسيم؟

آيا عملكرد يكساله شورا راضي كننده بوده است ؟

آيا شوراي اسلامي روستا توانسته است به قول هاي خود در يكسال گذشته عمل نمايد ؟تا چه حد موفق بوده است؟

عملكرد دهياري روستا را در يكسال گذشته چگونه ارزيابي مي كنيد؟

دهياري روستا به عنوان بازوي اجرايي شورا آيا توانسته است در شأن روستاي زرقان فعاليت نمايد؟

نظرات و پيشنهادات خود را در بخش نظرات سايت براي ما ارسال نماييد تا در گفتگوهاي آينده با شورا ودهياري به اطلاع آنها رسانده شود.

وطن من زرقان

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 29 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

فراخوان اشعار و داستانهاي محلي روستاي زرقان

اطلاعيه

زرقان20 در نظر دارد اشعار و داستانهاي محلي روستاي زرقان را جمع آوري نمايد ، لذا  هموطنان عزيزي كه اطلاعاتي در اين خصوص دارند مي توانند اشعار و داستانهاي محلي خود را در قالب فايل word يا به صورت PDF شده به آدرس ايميل www.zarghan20@gmail.com ارسال نمايند.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: پنج شنبه 6 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تخريب يكي از مساجد قديمي روستاي زرقان+عكس

تصوير قبل از تخريب

تصوير بعد از تخريب

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مصاحبه مدير سايت زرقان20 با سايت جغتاي سلامjoghataisalam.ir به مناسبت روز خبر نگار

اصل مصاحبه براي شما عزيزان گذاشته شد

برای بروز رسانی وبلاگم به کافی نت های جغتای می روم / با دوربین کرایه ای عکس می گیرم

سیستم شخصی ندارم بعدازظهرها و شب خبرها را جمع آوری می کنم
صبح روز بعد جغتای می روم و از کافی نت وبلاگ را به روز می کنم، برای تهیه عکس هم چون دوربین ندارم، دوربین کرایه می کنم که همه اینها از جیب شخصی ام تامین هزینه می شود.
 
یکی از معدود وبلاگ های روستایی فعال در شهرستان وبلاگ zarghan20.irاست، این وبلاگ از سال ۹۰ تاکنون همواره به سیر فعالیت خود ادامه داده و کمتر با تعطیلی طولانی مدت مواجه شده است.

 

 

 

 

 

یکی از وجوه تمایز این وبلاگ با سایر وبلاگ های روستایی این است که زرقان ۲۰ به هیچ عنوان اهل کپی برداری نیست و محتوای آن اغلب بومی و تولیدی است.

جغتای سلام به مناسبت روز خبرنگار گفتگویی با جناب آقای مهدی زرقانی مدیر این پایگاه خبری که سابقه همکاری با خبرگزاری دانشجو را هم داشته، انجام داده است که از نظر شما می گذرد:

بعنوان سئوال اول بفرمائید اصلاً چی شد که به فکر راه اندازی وبلاگ خبری در زرقان افتادید؟

بسم الله الرحمن الرحیم

خدمت شما و مخاطبین گرامیتان عرض سلام دارم. چند سالی که در زرقان زندگی کردم عدم اطلاع رسانی و پوشش اخبار روستا خیلی ناراحتم می کرد، دوست داشتم زرقان و مردم آن هم جایی در اخبار و رسانه ها داشته باشند، تنها کاری که از دستمان می آمد راه اندازی وبلاگ بود، کار را شروع کردیم ابتدا فقط خبر کار می کردیم ولی بعدها به سمت گزارش و مصاحبه هم آمدیم، در روستا اصلاً خبر کم نیست باید سوژه یابی و کار کرد.

شما به تنهایی کار می کنید یا تیم هستید؟

ابتدای کار ما چند نفر بودیم و قرار بود تیمی کار کنیم ولی به علت مشغله کاری، عدم دسترسی به اینترنت، شرایط روستا این تعداد کم شد و الان تنها کار می کنم، بعضی ها قول دادند و دوست داشتند بایند کار کنند ولی بازهم نشد، حتی در بخش خواهران خیلی سعی شد تیمی تشکیل شود تا حساسیت خاص اهالی از بین برود ولی فعلا نشد، سخت است ولی ادامه می دهم.

با توجه به کوچکی محیط و آداب و رفتار مردم، فضای تهیه خبر و گزارش در روستا را برای ما ترسیم کنید.

در روستا معمولا یک طرف خبرها به شورا و یا دهیار بعنوان تنها مسئولین روستا بر می گردد، معمولاً موجب واکنش اینها می شود، با ما همکاری نمی کنند، از ۵ نفر اعضای شورای روستا یک نفر با ما همکاری می کند، می ترسند چیزی از آنها بنویسی که برایشان بد شود.

مردم عادی روستا هم عموماً فعالیت های رسانه ای را جدی نمی گیرند، برخی هم فک می کنند ما برای سازمان و یا اداره خاصی کار می کنیم و از آنجا حقوق می گیریم لذا زیاد تمایل به همکاری نشان نمی دهند، گاهی اگر پیرمردها و مسن تر ها همکاری کنند که الان ما با همکاری همین قشر تاریخچه ای از روستا تهیه کرده ایم.

درآمد که بعید می دانم داشته باشید، توضیح می دهید از کجا منابع هزینه ای شما تامین می شود؟

درآمد از این راه اصلاً ندارم، همه اش از جیب شخصی کار می کنم، البته هزینه ی خیلی خاصی ندارم، یک زمانی خواستم هاست و قالب خریداری کنم که دیدم از توان مالی مان خارج است، امکانات دیگر هم ندارم، من سیستم شخصی ندارم بعدازظهرها و شب خبرها را جمع آوری می کنم صبح روز بعد جغتای می روم و از کافی نت وبلاگ را به روز می کنم، برای تهیه عکس هم چون دوربین ندارم، دوربین کرایه می کنم که همه اینها از جیب شخصی ام تامین هزینه می شود.

مهمترین مشکلات شما در بحث تهیه و انتشار خبر چیست؟

روستای زرقان با اینکه یکی از پرجمعیت ترین روستاهای شهرستان است مشکل اینترنت دارد، ما در روستا به اینترنت دسترسی نداریم، مرتب قول داده می شود ولی هیچکدام به سرانجام نمی رسد. در زرقان خط adsl اصلاض وجود ندارد و معدود افرادی هم که از اینترنت استفاده می کنند از سرویس های dial-up استفاده می کنند که برای ما کارایی ندارد. چند بار خواستیم از سرویس اینترنت پست مخابرات روستا استفاده کنیم، حتی برای آن درگیر شدیم ولی نتوانستیم کاری از پیش ببریم، اگر بتوانیم در همان روستا آنلاین باشیم خیلی بهتر می شد کار کرد.

تا حالا از شما تقدیر و تشکر شده اس؟ کسی خداقوت به شما گفته؟

در بین مخاطبین، زرقانی های مقیم شهرها و استان های دیگر بسیار بوده اند که از تهیه خبر و تصویر از روستا تقدیر کرده اند ولی در بین مسئولین نه، هیچ کس تا حلا هیچ صحبت و تشکری از ما نداشته است.

یکی از ویژگی های بارز وبلاگ شما پرهیز از کپی برداری و انتشار مطالب دیگران است، در مورد این رویه توضیح دهید.

از بچگی به نوشتن علاقه داشتم، حتی سر کلاس درس برای بقیه بچه ها انشا می نوشتم. کپی هیچ جذابیتی برای من ندارد سعی میکنم با همان دایره لغات محدودم خودم بنویسم، آنچه را می بینم بنویسم، واقعیات را بازگو کنم هرچند شده قلمم قوی نباشد.

بعنوان حسن ختام اگر صحبت خاصی دارید، مطلب از قلم افتاده و یا هرچه را که لازم می دانید، بفرمایید.

تشکر می کنم از جغتای سلام، صحبت خاصی نیست فقط از مردم، شوراها و دهیار روستایمان می خواهم کار ما را جدی بگیرند، به دید سوء نگاه نکنند، مسئولین شهرستان هم به کار ما اهمیت بدهند تا دلگرمی باشد برای کار وبلاگ های روستایی.

ما هم از شما تشکر می کنیم و برای وبلاگ زرقان ۲۰ آرزوی موفقیت داریم.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: شنبه 18 مرداد 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

بي صداقتي روزنامه خراسان رضوي

چهارشنبه 93/05/15 مطلبي در روزنامه خراسان رضوي تحت عنوان زرقان نگين جغتاي به چاپ رسيد ، مطلبي كه تماماً توسط مدير سايت زرقان 20 تهيه گرديده بود تا با نام اين سايت در روزنامه خراسان چاپ گردد، اما خبر نگار اين روزنامه با سابقه خراسان رضوي ، با  بي صداقتي كامل نه تنها نامي از سايت زرقان 20 نبرد بلكه تحقيقات 8 روزه و هزينه هاي متحمل شده جهت عكس و مطلب و تحقيقات ميداني مدير سايت زرقان 20 را نيز بر خلاف توافق في مابين مدير سايت زرقان 20 و آقاي خبر نگار  ،به نام افراد ديگري تمام كرده است.

روزنامه خراسان با اين سابقه درخشان خود چگونه به خبرنگاران بي صداقت و بي تجربه اي  همچون اين آقا اعتماد مي كند.

خبرنگار روزنامه خراسان رضوي امروز صبح ساعت 11:38 در تماس تلفني كه مدير سايت زرقان 20 به نشانه اعتراض با ايشان داشت ، در جواب اين بي صداقتي خود گفت : من نمي توانم تمام مطلب را به نام شما بنويسم، حالا مدير سايت زرقان 20  چه بايد بگويد وقتي خبرنگار روزنامه خراسان كم كاري خود را با آوردن نام هاي ديگر پر مي كند. اميدواريم مسئولين محترم روزنامه خراسان فكري به حال اين بي صداقتي ها و لطمه اي كه اينگونه خبرنگاران  به حيثيت روزنامه و مخاطبين آن وارد مي نمايند بنمايد.

مطلب چاپ شده در روزنامه خراسانkhorasannews.com/News.aspx

سابقه درج خبرهاي زرقان 20

تاريخچهzarghan20.ir/post/208/دويست ونود شش تومان ماليات اهالي روستاي زرقان در 137 سال پيش به حكومت ناصرالدين شاه

تصاويرzarghan20.ir/post/310/عكس:طبيعت زيباي زرقان.htm

قديمي ترين مساجدzarghan20.ir/post/179/عكس قديمي ترين مساجد زرقان.htm

zarghan20.ir/post/194/عطش تشنگي اهالي روستاي زرقان به علت كمبود شديد آب.htm

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: پنج شنبه 16 مرداد 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

ماه رمضان ، ميهماني خدا در روستاي زرقان

گردونه سال رو بچرخون و بچرخون بعد بنداز به گردن رمضون،

پس از يكسال مشغول شدن در تكرار زندگي ، روح و روان انسان نياز به بازسازي دارد علاوه برآن  بدن نياز به استراحتي يكماهه دارد، ماه رمضان از نيمه هاي خود نيز گذشت ،ماه رمضان ماه عبادت،مارا دعوت به يك ماه روزه دارد كرد ، ماهي كه با طلوع ماه جديد شروع شد، در روزگاران گذشته در روستا زرقان كه هنوز استفاده از راديو وتلويزون رسم نبود مردم براي تعيين روز اول ماه رمضان به بلندي هاي روستا مي رفتند تا طلوع ماه را تماشا كنند ، معمولاً سر تپه دبيرستان فعلي يا سركوه (علامت) مكانهايي بود كه اهالي براي تماشاي ماه مي رفتند، پيشوازي ؛ معمولاً دو روز مانده به اول ماه رمضان است، برخي از افراد دو،سه روز پاياني ماه شعبان را نيت پيشوازي از ماه رمضان روزه مي گيرند ، امسال نيز همچون يكي دوسال پيش ماه رمضان در فصل تابستان قرار گرفته و روزهاي روزه طولاني، مادر خانواده معمولاً از شب پيش سحري را آماده مي كند ، ساعت 2/5 بيدار شده و چاي و سحري را براي خوردن آماده مي كند،هنگامي مقدمات سحري آماده شد ، ديگر اعضاي خانواده را براي خوردن سحري بيدار مي كند، شيطنت فرزندان و نداشتن حوصله بيدار شدن از خواب ناز سحري ،مادر را مجبور مي كنند تا چندين بار براي بيدار كردن فرزندان، آنها را صدا بزند، و در برخي موارد به شوخي ليوان آبي در دست بر بالاي سر آنها حاضر شود،سحري خوردن و خواندن دعاي سحر تا اذان صبح ادامه مي يابد ،با اذان صبح روزه آغازمي شود، در طول روز اگر برنامه كاري خاصي نباشد ، معمولاً خانم هاي خانه به خواندن قرآن ،دعا و ديگر آداب ماه رمضان مشغول مي شوند ، معمولاً بعد از ظهر ها نيز دوره هاي قرآن هم براي آقايان وهم براي خانم ها در مسجد و حسينيه برگزار مي گردد، شركت در دوره از رسومات اهالي در ماه رمضان است ، برنامه هاي مذهبي ديگري نيز معمولاً در ماه رمضان برگزار مي گردد، نظير برنامه هاي آموزش قرآن و احكام در مسجد يا پايگاه بسيج روستا،بعد از ظهر يكي دوساعت مانده به اذان معمولاً آقايان در اطراف مسجد يا سركوچه و دور ميدان جمع مي شوند و به گفتگو با يكديگر مشغول مي شوند تا وقت بگذرد و وقت افطار برسد، يك ساعت مانده به افطار كار مادران دوباره شروع مي شودو آماده نمودن مقدمات افطاري بر دوش مادران يا همسر خانواده است، در بيشتر موارد نيز دختران وعروسان خانواده كمك مادر خانواده مي شوند تا افطاري آماده گردد، افطاري در روستاي زرقان بسيار ساده است ،

افطاري شامل: چند دانه خرما، شربت خاكشير و سكنجبين، چاي و نوشيدني هاي شيرين و گرم، زولبيا باميه ، غذا نيز در وقت افطار به طور معمول نان و گردو كمه و يا پنير وگردو ، سبزي ، نان جوز وپيازي و يا نان روغني زرقان، يك ساعت پس افطاري ساده، آش و يا سوپ محلي، يا كمه جوش زرقان نوش جان اهالي مي شود، يك روز روزه امسال از ساعت 3:30 دقيقه صبح شروع و تا ساعت 20:30 دقيقه ادامه مي يابد، قديمي هاي روستا از روزه داري در باغ و همزمان با كشاورزي و دامداري در قديم  برايت نقل مي كنند ، و اينكه در گذشته كه مثل امسال ماه رمضان در تابستان قرارگرفته بود و اهالي باغ نشين بودن ، سحري و افطاري خود را با فانوس و شعله هاي آتش سپري مي كردند و روزها نير به كار كشاورزي مشغول بودند، يا درهنگام دور گندم ها ، با دهان روزه گندم درو مي كردند و خرمن مي كوبيدند.

به هرحال روزه در روستا حال وهواي خود رادارد كه تجربه آن از چرخيدن قلم برصفحه كاغذ فراتر است و نمي توان با يكي دو جمله آن را به تصوير كشيد.

ماه رمضان ، ماه ميهماني خدا برروزه داران عزيز شيرين باشد.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 22 تير 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

زرقانی که من می شناختم (2)

.....ما خیلی نوجوان بودیم و یک گروه کوچک درست کرده بودیم که پایگاه مان مسجدی بود که مردم به آن می گفتند «مسجد مندلی». این مسجد که امروز دیگری اثری از آن نمانده در ابتدای قسمتی قرار داشت که باغها شروع می شد. یک طرف راه می امد به کوچه باغ بالا و یک طرف می رفت به بالاده و یک طرف می رفت به قسمتی که مردم به آن می گفتند «حیاط شوی» و یک طرف هم می رفت به «کیشمون». من نمی دانم وجه تسمیه این نامها چیست اما هر کدام از این نامها بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی زرقان را می سازد و نباید بگذاریم که این نامها از یادها برود و از زبانها دور بشود. این نامها و صدها نام دیگر که در زرقان هست مثل «باز بجندر»، «باز علی کودر»، «پشتة بستوا»، «قلعه سریون»، «شفت ملحود»، «النگیون» و خیلی جاهای دیگر که من هم نمی دانم هر کدام بخشی از هوبت فرهنگی زرقان است و باید آن را برای آیندگان حفظ کرد. همچنین نامهای درون خود روستا مثل باز چهل دختر، روی قتلگاه، در قلعه بالا و خیلی جاهای دیگر....

براي مشاهده متن كامل به ادامه مطلب برويد

 

onLoad and onUnload Example


ادامه مطلب
نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 25 خرداد 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

شب يلداي ايراني

ديشب به ميمنت بلند ترين شب سال خانواده هاي ايراني دور هم جمع شدند تا يكي از قديمي ترين رسم هاي ايراني را در كنار هم جشن بگيرند، روستاي زرقان نيز كه جزئي از همين فرهنگ غني ايراني است از اين قاعده مستثني نبود و خانواده هاي زيادي در كنار يكديگر ، گفتند و شنيدند و خنديدن ولي در عين سادگي و پاكدلي.

به هر حال شب يلدا تمام شد و پاييز هم به پايان رسيد شايد خيلي از ما آدما فرصت نكرديم جوجه هايمان را به دقت بشماريم،

عمرتان يلدايي و دلتان دريايي باشد.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 1 دی 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

سالم ماندن جسدي پس از دهها سال در روستاي  زرقان

بنا بر شنيده ها پنجشنبه هفته پيش زماني كه عده اي براي كندن قبر مرحومه همسر علي اكبر حطيطه اي به قبرستان روستاي زرقان مي روند ومحلي را كه هيچ گونه قبري وجود ندارد حفاري مي كنند ناگهان به جسدي دست نخورده برخود مي كنند كه  جسد و كفنش كاملاً سالم مانده ، آنها مطمئن بوده اند كه در اين محل هيچ قبري وجود ندارد ، اين اتفاق چندين سال پيش هنگامي كه زمين خانه بهداشت روستاي  زرقان را مسطح مي كردند نيز اتفاق افتاده است، در آن زمان جسد زني كاملاً سالم كشف شده بود كه اهالي دوباره آن را در همان محل دفن نمودند ،لازم به توضيح است خانه بهداشت روستاي زرقان و پايگاه بسيج شهداي زرقان در محل قديمي ترين قبرستان هاي روستا بنا شده است كه چندين قرن قدمت دارند.اينها نشانه هايي از عظمت خداوند را براي ما انسان ها به تصوير كشيده است ،شايد عبرت بياموزيم.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: شنبه 23 آذر 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تصاوير تعدادي از اشياء قديمي در روستاي زرقان

چاروق نوعي كفش كاملاً چرمي

از اين آبريز و تشت مخصوص آن  براي شستن دست ها معمولا قبل از غذا در سر سفره استفاده مي شد

از اين ظرف چدني در قديم براي درست كردن چاي استفاده مي شده است

از كوندي براي ذخيره كردن غلات(گندم،جو،ارزن و ... و يا  ذخيره ميميز(كشمش) استفاده مي شده است

onLoad and onUnload Example


ادامه مطلب
نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: دو شنبه 4 آذر 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

كاهگل نماد قدمت روستا

كاه گل عايق مناسبي براي گرما و سرما است و همچنين عايق خوبي براي صداست،گرد آمدن چند خصوصيت در يك ماده به ندرت اتفاق مي افتد.

بوي كاه گل را به خوبي مي توان با قدم زدن در كوچه هاي روستاي زرقان حس كرد .

 

خانه هاي گلي يادآور سالها زندگي مردمي است كه براي آسايش خود خانه اي ساخته و در اين خانه ها چه بسيار قصه ها وغصه ها گفته اند.

ذره ذره از اندود كاه گل خانه هاي كاه گلي شايد قسمتي از داستان بلند تاريخ را در خود جاي داده باشد،زمان زيادي از رونق خانه هاي گلي در روستا گذشته است، زماني كه براي ساخت يك خانه گلي مسكوني جمعي از اهالي يا از اعضاي خانواده ، با همكاري هم تمام مصالح را خود از طبيعت بكر تهيه مي كردند، در روستاي زرقان هنوز هم خانه هاي گلي با عمر نزديك به يك قرن خود نمايي مي كنند.

معدن خاك رس مورد استفاده اهالي زرقان در خاكول (پشتة شو خنه) بود ، خاك را با چارپامي آوردند ، آب را نيز با دول(ظرف هاي لاستيكي بزرگ) از (سرخني)يا چشمه بيكه(پيكه)،يا (ته سرزه) مي آوردند،خاك ها پس از سرند شدن و  مخلوط شدن با كاه نرم، در محل مناسبي جمع و به آن آب بسته مي شد ،

 

روحاني عزيز محمد آقا، حاج محمد علي ك قاسم ، محمد ملاحسن،رمضان ملك و بسياري از بناهايي كه نام و يادشان از  سن و سال ما پيشتر بوده است،

onLoad and onUnload Example


ادامه مطلب
نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: دو شنبه 13 آبان 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دويست ونود شش تومان ماليات اهالي روستاي زرقان در 137 سال پيش به حكومت ناصرالدين شاه

سفرنامه نویسی یکی از انواع ادبی دلپذیر در نگارش مشاهدات و توصیف آثار و وقایع و ضبط خاطرات و اطلاعات است که مخصوصا پس از گذشت سالهای چند ، فواید آن بیشتر پدیدار می شود و بغیر از لذتی که از خواندن آن بعنوان تفنن و وقت گذرانی به دست می آید ، نکات تاریخی بسیاری در اختیار محققان قرار میدهد که نظیرش از کتب و منابع دیگر بدست نمی آید.

یکی از این کتب و منابع ، سفرنامه هوتم شیندلر (General Sir Albert Houtum-Schindler) می باشد. شیندلر که در سال 1255 شمسی (137 سال قبل) از طرف دولت ناصرالدین شاه ، مامور ایجاد خط تلگراف از شاهرود تا مشهد بوده  ، در طول ماموریت خود، اطلاعات مفیدی را درباره ی وضعیت آبادیهای مسیر سفر خود به ثبت و برای ما به یادگار گذاشته است .

به جرات می توان گفت که سفرنامه شیندلر ، تنها سند مکتوب مربوط به 137 سال پیش  است که ما میتوانیم  اطلاعاتی  را در خصوص گذشته منطقه کسب نماییم.

مسیر حرکت آلبرت هوتم شیندلر در سفر خراسان و گذر از جوین

زرقان

از فریمانه تا زرقون (نام رسمی: زرقان Zarghan) پنج مایل و نیم مسافت دارد، زرقون چهل خانوار دارد و دویست و نود و شش تومان مالیات می دهد و جزء حکومت سبزوار است.

زرقون دم رودخانه نویز است ، خیلی زراعت دارد و بسیار درخت گردو و میوه جات و سپیدار . در چند خانه این ده کنه شب گز (نوعی کنه که معمولا شبها حرکت می کنند و گزش آن باعث ایجاد تب می شده است) دارد . نزدیک به زرقون یک معدن معتبر مس دارد، ولی 9 سال است که هیچکس در این معدن کار نمیکند.

زمستان زرقون بسیار سخت است ، وقتی من آنجا بودم ،بیست روز بعد از عید نوروز ، میان شب آب یخ میزد و سر کوه زرقون بسیار برف داشت .

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: دو شنبه 6 آبان 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عكس قديمي ترين مساجد زرقان

مساجد در روستاي زرقان قدمتي ديرينه دارند ،قديمي ترين مسجدي كه من به ياد دارم مسجد در قلعه بالا بود كه چندين سال پيش شورا ها به علت متروكه بودن خراب كردند، وبعد ها قرار بود درآنجا كتابخانه  يا پايگاه بسيج ساخته شود اما هيچ كدام انجام نگرفت و فعلاً زمين خالي است و پاركينگ ماشين ها شده است، مسجد بعدي در محل همين مسجد جامع فعلي قرارداشت ، اين مسجد خراب و به جاي آن مسجد جامع فعلي بنا شد، مسجد بعدي مسجد كوچه باغ بالا و دركنار منزل حاج محمد حسين زرقاني مي باشد كه هنوز خرابه هاي آن وجود دارد.

،مسجد بالاده نيز از ديگر مساجدي بود كه حد اقل قدمت آن از عمر من هم بيشتره،

مسجد حضرت فاطمه الزهراء(س) (پاي سنگ) در كوچه باغ بالا نيز مسجدي ديگر بود،علت نام گزاري اين مسجد به پاي سنگ به اين علت بود كه سنگي قديمي در داخل اين مسجد وجود داشت و تقريباً تا15 يا 16 سالگي من كه تقريباً بين سالهاي 79 تا 80 هم در اين محل قرارداشت اما در اين سال عده دزد ميراث فرهنگي اين سنگ را ربودند ، شايعات زيادي در باره اين سنگ وجود داشت،هرچه كه بود دست داشتن عده اي از اهالي در ربودن اين سنگ معلوم بود،زيرا سنگ سنگين و بزرگ بود و كار يك نفر و دو نفر هم نبود، بعد ها مسجد پاي سنگ را نيز خراب و در محل ان مسجدي نو ساخته شد كه هنوز پس چن سال نيمه تمام رها شده است،

حسينيه زرقان نيز قديمي ترين حسينيه زرقان است كه چند سالي است ديگر كفاف جمعيت زرقان را نمي دهد  مسجد صاحب الزمان را اهالي خيابان بلوچي ها با مشاركت هم ساختند اين مسجد نوساز است و در حال توسعه امكانات. حسينيه اسلام آباد هم كه چند سالي است توسط اهالي اسلام آباد زرقان و خيرين از جمله خانواده مرحوم احمد زرقاني صفرعلي تأسيس شده است . هر چند مسجد هاي زيادي در زرقان بنا شد ولي وقتي به مسجد مي روي ....

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: سه شنبه 12 شهريور 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

قابل  توجه كليه خوانندگان زرقان 20

از اين پس مي توانيد آخرين اخبار و گزارشات مربوط به روستاي زيباي زرقان

را در آدرس جديد سايت زرقان 20  بخوانيد:

 

                                               Zarghan20.ir

زرقان 20

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: سه شنبه 5 شهريور 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , zarghan20.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com